04 septembrie, 2009

Muntii Retezat-Lacul Galesu

In valea Galesului se gaseste Lacul Gales(2040;20,5;3,68;),unul din cele mai mari si frumoase lacuri din Retezat si cel mai mare din bazinul Nucsoarei"Retezat - Monografie (Nae Popescu, 1973)

8 comentarii:

 1. ce frumos - un blog dedicat Retezatului! m-am uitat şi am citit aproape tot blog-ul...bună treaba!!!
  citeam ceva despre Caprele Negre în acest articol...eu una am văzut un grup de 6 Capre Negre de la L. Galeşu, pe Culmea Valea Rea, deci se pare că şi-au găsit cât de cât acolo un loc bun. totusi, era un grup de drumeţi la Galeşu pe care i-am atenţionat spunându-le că se vad Caprele Negre, iar răspunsul a fost: "Uite, Capre Negre - acolo mergem!!!"
  felicitari pentru poze!

  RăspundețiȘtergere
 2. Fanaticule,multam fain! :) Ai dreptate,Retezatul e superb!

  RăspundețiȘtergere
 3. Andreea,din pacate ,asa cum am mai spus "multi chemati dar si multi nechemati"Nu poti sa selectionezi oamenii care urca la munte ,decat cel mult sa-i imparti in doua categorii:oamenii de munte si oamenii care vin la munte.Pe primii ii recunosti dupa unul dintre cele mai elementare lucruri ale civilizatiei:salutul!si implicit respectul pt. ceilalti ,natura si tot ce-i inconjoara.A doua categ. se uita, ba urat ba uimiti la tine fara sa-ti raspunda salutului;galagia , dezordinea si gunoaiele ii caracterizeaza.

  RăspundețiȘtergere
 4. superb, in curand cred ca o sa vizitez si eu locul

  RăspundețiȘtergere
 5. In aceasta perioda cand culorile toamnei pun stapanire peste tot si daca norii isi mai si scutura din greutate eliberand un strat subtire de zapada,peisajul e de ...vis!Sper sa ai o vizita mai mult decat placuta.Numai bine!

  RăspundețiȘtergere
 6. E Retezatul!Cu farmecul si savoarea lui.E minunat!Si sunt madru sa vad si si alti oameni stiu sa aprecieze muntele.Si acum realizez cat noroc am ca sunt la poalele lui.Uricani.

  RăspundețiȘtergere
 7. Intradevar ,esti un mare norocos...sa fii inconjurat de munti,e un mare privilegiu!Multumesc ca ai trecut si de usa mea:)e intotdeauna deschisa:)Numai bine!

  RăspundețiȘtergere

Stim ce-am facut in 2020

Pana la urma,a trecut destul de rapid si anul 2020.Cu bune cu rele,bilantul ni-l facem fiecare in functie de cat am fost de afectati  suflet...