Cai de acces ,cabane ,refugii si locuri de campare

Pe calea ferata Simeria -Petrosani,pentru Cabanele Pietrele si Gentiana,coborare in statia Ohaba de sub Piatra(acceleratul opreste in statia Subcetate care deserveste orasul Hateg).Din Ohaba de sub Piatra pe drumul spre Nucsoara(Carnic)19 km,de unde se continua drum forestier pana la cabane 5km.Dinspre Depresiunea Petrosani accesul se face pe calea ferata Petrosani -Lupeni,iar din Campu lui Neag,se continua cu drum forestier spre Cabana Buta.

Cabana Pietrele 148o m.alt.pe Valea Stanisoara -150 locuri ;

Cabana Gentiana 1670 m.alt.pe Valea Pietrele-70locuri;.

Cabana Baleia – 1410m, asezata in partea nord estica a masivului, pe culmea Baleia. Dispune de 68 locuri de cazare. Curent electric la grup electrogen, apa de la izvor, incalzire cu lemne,50 de locuri
Cai de acces: Pui – Dealul Serel – cab. Baleia 5 –- 6 ore (triunghi albastru);
Regim de functionare: permanent.

Cabana Buta – 1580m, este situata intr-o poienita pe muntele Buta. Nu are curent
electric, apa de la izvor,30 de locuri.
Cai de acces: Campu lui Neag – cab. Buta 6 – ore (cruce rosie);

Cabana Gura Zlata – 775m, recent modernizata este situata pe o terasa deasupra Raului Mare. 47 locuri in camere cu 3, 4, 5 si 5 – 8 locuri 12 locuri in casute de lemn. Apa curenta, lumina, incalzire cu lemnerestaurant. Loc de campare.
Cai de acces: Sarmizegetusa – Clopotiva – cab. Gura Zlata 5 –- 6 ore (cruce rosie);

Cabana Campu lui Neag – 850m, este asezata la cca. 500m sud de centrul comunei Campu lui Neag, pe muntele Pripeagu. Este dotata cu apa curenta, curent electric de la retea, telefon, restaurant, bufet.

Pe langa cabane,turistii vor avea la dispzitie si 7 refugii noi.Momentan refugiile de la Stâna de Mori şi Baleia sunt finalizate în proporţie de 90 la sută, iar cel de la Paltina în proporţie de 75 la sută. Pe lângă aceste refugiii vor mai fi reabilitate baza Salvamont de la Râuşor şi cele două refugii de la Poiana Pelegii şi Bucura. La Buta va fi construit un refugiu, până acum aici neexis­tând unul. Refugiile vor fi dotate cu o cameră medicală, iar adăposturile Salvamont cu camere de prim ajutor. Energia electrică pentru utilităţile curente va fi asigurată prin folosirea energiei solare.

In perimetrul Parcului National Retezat camparea este permisa in urmatoarele locuri:

-Cabana Pietrele
-Refugiul Bucura, aici exista si refugiu salvamont;
-Cabana Gura Zlata
-Gura Apei;
-Cabana Buta;
-Poiana Pelegii;aici exista refugiu nou ,refacut si marit pe locul vechiului refugiu
-Cabana Baleia.

Filmul Solitarilor -2018

Ca de obicei la sfarsit de an,noi Solitarii producem un scurt film cu activitatile nostre din cursul anului respectiv,film in care e vor...