28 martie, 2014

Tura bike pe Drumul Regelui

Poate ca nu stiati dar, celebrul drum regal "Transalpina" mai are un frate ,ce-i drept unul mai mic,acesta aflandu-se in mare parte in jud.Arad cu continuare si sfarsit in jud.Hunedoara.Nu are lungimea si altitudinea fratelui mai mare,dar strabate zonele pitoresti a Muntilor Zarand si a Savarsinului,inceputul lui fiind de la domeniul Regal Savarsin ,legand acesta de statiunea balneara Vata de jos, serpuind de-a lungul vaii Petris prin satele Petris,Corbesti,Rosia Noua si Obarsia.
Fiind un proiect mai vechi dar si o previzualizare a zonei de desfasurare a Maratonului de MTB."Drumul Regelui " ce se va desfasura in ziua de 10 mai de ziua Monarhiei, am initiat acesta tura duminica 23 martie la aceasta actiune alaturandu-se mai multi prieteni si colegi de pedala ,bucuria fiind maxima deoarece nu ne asteptam sa fim asa un numar mare.
Calatoria noastra pe biciclete a inceput din halta Ilteu...

iar dupa cca 3 km parcursi pe DN 7 ne-am inscris pe traseul nostru
un artist local a pictat casele in culori si motive vesele insotite de citate din latina si biblie..."Cota Zero" locul unde se termina creasta principala a muntilor Zarand(incepe la cetatea Siriei)si granita de judete:Arad si Hunedoara...coborarea pe partea hunedoreana ne dezoleaza ,defrisarile masive luand locul peisajului frumos si natural de pe partea aradeana

dupa cca 3 km de mocirla si bai de namol...asfalt!-spre Vata de jos


in curtea casei parintesti a lui ViorelDupa aprox. 50 de km de pedala iata-ne si la finis.Tura faina ,locuri si oameni pe masura!


4 comentarii:

  1. Excelenta tura! Sarbatori fericite sa aveti, cele bune! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim! si noi va transmitem la fel voua!+ sanatate maxima!

    RăspundețiȘtergere
  3. Mentiuni speciale pentru pictura....si pentru noroi....si pentru pisica.....si pentru tot

    RăspundețiȘtergere

Retezat ian.2018

Fiindca cand spunem Retezat spunem ACASA! in primul wek. din 2018 am tras rapid o vizita sa vedem cum mai stau treburile.Stau bine,Zapada...