08 mai, 2011

bikes air lift

Cere si ti se va da! zice o vorba batraneasca sau indemn biblic?!oricum, e una dintre invatamintele universal valabile,drept pentru care, aproximativ o mie de aradeni ne-am adunat sambata 7 mai 2011 si sub sloganul "Dati Aradului piste pentru biciclisti" am pornit pentru a doua oara la un mars al nostru al biciclistilor.
Motivele pentru care e clar ca trebuiesc amenajate asemenea piste sunt suficient de multe si clar argumentate,de la siguranta si sanatatea tuturor participantilor la trafic ,pana as mai zice eu o chestie de mandrie locala si care ar trebui sa fie prioritara pe agenda primarului(EUROPEAN,CARE ESTE!):orase de acelasi calibru cu Aradul se pot lauda cu zeci de kilometri (Timisoara are peste 60 de km!!!!,de patru ori cat Bucurestiul)la care se lucreaza in continuare,pe cand in urbea noastra???.... hmmm....je-na-n-t...0-zero metri!
 In alta ordine de idei ,cu aceasta ocazie, s-a organizat la Arad pentru prima oara Masa Critica ,prilej pentru cei o mie de ciclisti sa-si ridice bicicletele in aer ca un semn al puterii acestei miscari.(care ar trebui luata serios in seama si prin prizma urmatoarelor alegeri,dar sa nu politizam).
In concluzie daca ne adunam o data pe an pentru a face parada modei , sa ne etalam  in trend cu ultimele achizitii si sa ne pozam pentru feizbuc mai bine ne adunam si cerem vorba cuiva:Mori de Vant!ca tot aia e!
Pana cand vom circula si noi civilizat ca in Timisoara(stiu ca doare rau de tot)grija mare si ochii in patru prin jungla urbana Aradeana,as enumera aici:o anumita specie de taximetristi,daca circuli in zona Cocorilor-Alfa atentie la camioanele ce lucreaza la autostrada,astia circula 3-4 in coloana si  scot in urma lor un praf si-un fum de-ti elimini plamanii si mai ales atentie marita la marlanii ce te inghesuie in rigole,santuri,gropi,copaci si-ti mai deschid si portiera in nas dupa care te ia la injuraturile de rigoare...etc
Ps:in poza nr.3 cu "Alternativa" in aer e subsemnatul:)


3 comentarii:

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...