25 noiembrie, 2010

Zapada de 1m in Retezat

Salvamontiştii din Masivul Retezat atrag atenţia turiştilor să se echipeze de iarnă, în cazul în care doresc să urce la altitudini mai mari de 1.600 de metri, deoarece în zonă a nins, pe văi stratul de zăpadă viscolită ajungând şi la un metru grosime, potrivit Agerpres.


"A nins în ultimele zile, iar zăpada s-a adăugat celei care s-a menţinut pe creste de acum trei săptămâni. Stratul de zăpadă este neomogen, iar pe anumite văi, unde ninsoarea a fost viscolită, acesta măsoară un metru. Pe creste, stratul de zăpadă poate ajunge la zece centimetri, ninsoarea fiind purtată de vânt", a declarat, miercuri, Alexandru Bulacu, de la Salvamont Hunedoara.

Traseele "de vară" din Masivul Retezat au fost închise, iar cele de iarnă pot fi străbătute doar cu piciorul, fără schiuri de tură, deoarece pe acestea există porţiuni de gheaţă în alternanţă cu zăpadă.

Salvamontiştii asigură serviciul de permanenţă la mai multe refugii din Retezat, cele mai cunoscute fiind cele de la cabanele Pietrele şi Genţiana. Refugiile de vară Poiana Pelegii, Bucura şi Zănoaga sunt deschise, dar nu mai au asigurat serviciul de permanenţă din partea Salvamont.
sursa:Romania Libera

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...