28 octombrie, 2010

Biserica Densus

Una dintre cele mai vechi biserici ortodoxe romanesti in care se practica slujbe religioase(e de fapt cea mai veche biserica din Dacia), am regasito dupa foarte multi ani in acest frumos sfarsit de octombrie.Aflata in Tara Hategului,la 10 km de orasul Hateg ,e considerata o constructie bizara,chiar un edificiu ciudat.
Construita din blocuri masive de piatra si marmura dar si din coloane si statui aduse de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa se pare ca a fost ridicata pe un vechi templu roman al zeului Marte,dupa unii,iar dupa altii a fost mausoleul generalului roman Longinus Maximus ucis de daci.
Biserica Densus

Biserica Densus

Biserica Densus

Biserica Densus

Biserica Densus

Biserica Densus

3 comentarii:

  1. foarte tare! Ati ajuns si pe la biserica asta de care aminteam la o postare anterioara. E superba! Si faptul ca atunci trecea un avion cu reactie pe-acolo i-a dat un aer de mister. Mi-a amintit ca atunci cand am vazut-o eu, a aparut curcubeul. :) O fi ceva acolo ... :)

    RăspundețiȘtergere

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...