03 august, 2010

Muntii Zarand-Cabana Debelegora 01 aug.2010

Pentru petrecerea Weekend-ului trecut am avut in vedere mai multe variante,care, din varii motive au cazut una cate una.Pana la urma am ales odihna la cort,cu slanina prajita in teapa si picurata pe pita cu ceapa la cabana Debelagora.E la indemana,e frumos, liniste,izvor cu apa rece si limpede aproape.A fost cea mai rapida ascensine a vaii Nadasului din halta pana sus in poiana din fata cabanei...de cum am intrat pe drum in padure am fost luati cu asalt de miliarde de tone de tantari hotarati sa ne devoreze cu tot cu haine si rucsaci.In disperare aveam in minte scene din fimul "Ziua in care sa oprit Pamantul" cu acea invazie de gâze care cu o viteza extrem de mare devorau cladirile si tot ce le statea in cale.Cautam in minte febril,tehnici de supravietuire in asemenea conditii de-ale lui Bear Grylls dar posibil ca nu s-a intalnit cu o situatie asemanatoare ori eu am lipsit de la acel episod.Ploile cazute in aceasta vara au influentat probabil numarul mare de tantari ,astfel ca densitatea lor atat de mare a fost direct proportionala cu numarul de stropi cazuti...stropul si tantarul!
Baiat istet cum sunt:)iar nevastamea la fel fisa ne-a picat repede, asa ca am rupt repede niste crengi de pe marginea drumului si inarmati astfel,in ritm de dans precum majoretele cu pompoane am purces la drum ,lupta devenind acum una echilibrata dar... am ajuns intregi sus la cabana.
Urmele blestematiilor feroce sunt nenumarate pe tot corpul,iar ca totul sa fie complet,ironia sortii a facut in asa fel incat ieri sa fiu muscat de doi tauni mari cat lacustele.Shit!
Poze putine,sambata am facut doo panorame:


Duminica speram sa pozez rasaritul soarelui din fata cortului dar, surprise... in locul culorilor oferite de rasarit ,un alb imaculat si dens ne incojura locatia.
Restul fotografiilor aici:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...