03 aprilie, 2010

Paste ...placut!

In aceste zile cand in fata primariilor au fost amenajate targuri si locuri speciale iar magazinele abunda de iepurasi,oitze,mielutzi si oua,lumea in ingrijorarea de-a cumpara toate acestea plus bauturile de rigoare,uita semnificatia pastelui,transformand totul intr-o mare petrecere si distractie.
In numele traditiei au fost importate obiceiuri si simboluri care au semnificatii mai vechi decat crestinismul,unele mai noi cum ar fi "Iepurasul de Paste"
au devenit o adevarata industrie (pe langa multe celelalte, in buna traditie a cosumismului:cea de cadouri,turistica,alimentara-chimica,farmaceutica etc.)Vedem reporteri de teren care transmit din supermarketuri cat costa Masa De Paste(obligatoriu cateva milioane vechi) iar multi nu pot sa-si permita o masa imbelsugata,de parca aceasta masa conteaza si nu introspectia costiintei noastre,nu chinurile indurate de Hristos pentru pacatosii de noi...

Baby sheep

Si nu numai iepurasul ci nici macar mult doritul miel nu reprezinta un obicei de Paste.Parintele Vasile Gavrila spune in acest articol.

Razvan Exarhu are azi in Evenimentul Zilei o "Opinie"
extraordinara legata de aceasta tema.Eu unul l-am savurat.

In incheiere,locul meu preferat de luat lumina,adevarata lumina si nu cea adusa de G.Flutur cu avionul...sau de la preoti burtosi care aprind lumanarea de la flacara brichetei.

Leave a light on

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...