24 septembrie, 2009

Lacul Stanisoara

Punct de atractie important si de intersectie de poteci (in dreapta spre saua Retezatului sau in stanga saua Stanisoara)circul Stanisoarei ocupa partea vestica a complexului bine dezvoltat asimetric in care se oglindesc trei lacuri glaciare –Zanagutele Stanisoarei I si II si lacul Stanisoarei situat la 1990m.Sunt cateva lacuri din Retezat in care procesul de colmatare este evident(unele s-au colmatat complet)exemplu fiind Stanisoara si Pietrele care abia mai au 1m adancime.Aflat la baza marii piramide a Retezatului, retina "ochiului"Stanisoarei, priveste spre semetele creste ascutite caracteristice acestui munte,numite sugestiv custuri,varfurile proeminente ale Bucurei despartite de curmaturi se oglindesc si ele in irisul apei."Marea Piramida a Retezatului"

4 comentarii:

  1. nu am cuvinte :) nu pt ca e peisajul foarte frumos si am eu o sensibilitate aparte pentru genul asta...dar ai lucrat si bine si ai prins si un moment bun ;)

    RăspundețiȘtergere

Retezat ian.2018

Fiindca cand spunem Retezat spunem ACASA! in primul wek. din 2018 am tras rapid o vizita sa vedem cum mai stau treburile.Stau bine,Zapada...