06 septembrie, 2009

La Multi Ani!! Robert Waters

Un eveniment pe care nu l-am putut rata mi-a fost dezvaluit azi de postul Vh1 azi la ora 12 care a celebrat printr-un top 10 (important nu a fost ordinea melodiilor ci faptul in sine)pe cel cunoscut ca fiind basistul dar si unul din cei mai importanti compozitori ai trupei Pink Floyd in perioda 1964-1985. George Robert Waters,s-a nascut in 6 sept.1943 in în Great Bookham si este unul dintre cei mai mari muzicieni britanici.La mijlocul anului 1964, în incinta colegiului universitar din Cambridge (Anglia), studenţii la arhitectură Roger Waters , Nick Mason împreună cu Richard Wright, pianist, student la Conservator, alcătuiesc împreună o formaţie care se va numi pe rând Sigma 6, The Meggadeaths, The Screaming Abdabs, The Abdabs şi T-Set împreuna cu Juliette Gale la voce şi cu chitaristul de jazz Bob Klose.

Neavând succes, Waters apelează la prietenul său, Roger "Syd" Barett, student la arte plastice. Acestuia i se datorează noua titulatură a trupei, provenita din combinaţia prenumelor a doi interpreţi de blues: Pink Anderson şi Floyd Council. Cei patru combinau acordurile de blues cu improvizaţii free-jazz. De asemenea, nu lipseau efectele de lumini şi cunoscutele explozii pirotehnice. Un nou gen se născuse: "rock psihedelic".După despărţirea de Pink Floyd din 1985, Waters a început o carieră solo de succes lansând trei albume de studio şi înregistrând o coloană sonoră pentru un film, concertul său The Wall Concert in Berlin din 1990 fiind unul dintre cele mai impresionante susţinute vreodata.Pe 2 iulie 2005, Roger Waters li se alatura lui David Gilmour, Nick Mason, şi Rick Wright pentru un spectacol în cadrul concertelor Live 8, pentru prima dată după 24 de ani când toţi cei patru membri cântă împreună pe scenă. Apar multe zvonuri despre o posibilă reuniune şi un turneu mondial, dar în ianuarie 2006, David Gilmour face un anunţ în numele trupei în care dezminte zvonurile, Pink Floyd neavând în planuri o reuniune.Sursa de inspiratie: wikipedia.

O aniversare totusi trista,in aceasta luna se implineste un an de cand Richard Wright ne-a parasit pentru o lume mai buna dupa ce in 2006 un alt membru fondator Syd Barrett a plecat si el.Se duc ai buni...noua ce ne mai ramane?
Roger, please give Dave a phone!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...