04 mai, 2009

Muntii Trascau -Cheile Ramet

In zilele de 1-2 mai, alaturi de Clubul Steaua Nordului Arad,am dat curs invitatiei facuta de clubul Albamont (Alba -Iulia)de a participa la cupa Per Pedes ,tinuta in Muntii Trascau si anume in minunatele Chei ale Rametilor.Participarea noastra sa rezumat la proba de regularitate si la cea de alpinism.Referitor la traseul de regularitate trebuie specificat ,ca, pe o scara de la 1 la 10 in cea ce priveste gradul de dificultate ,lungime si diferenta de nivel ,eu l-as cota la un 8,50 ,adica dur spre foarte dur.Dar, partea buna este ca acesta tura ne-a dat posibilitatea de a admira locuri si peisaje inedite de o frumusete aparte, tipice Muntilor Apuseni din a caror grupa fac parte si Muntii Trascau.Traseul a urmat prin chei marcajul triunghi albastru(pe brana Caprei)a trecut prin catunul Cheia ,apoi am luat in piept un deal a carui diferenta de nivel a fost de aproape 700m.Ajunsi pe platoul carstic Tarcau, am avut niste perspective largi asupra cheilor Rametului si a cheilor Manastirii.Sa continuat pe marginea abrupta a platoului,ocolind varful Tarcau si sa ajuns in dreptul catunului Valea Uzei pe un drum de care, apoi am coborit direct spre vale de unde ajusi la firul apei am urmat drumul pana la tabara de baza unde am ajuns in jurul orei 19 (startul fiind dat la ora 10&15 min. La intoarcea catre casa, nevoiti fiind sa asteptam legatura spre Arad trei ore in Deva ,am dat o fuga si pana pe Cetatea Devei (pesemne nu ne-a terminat traseul de regularitate HA! Ha! Ha!)Mai multe imagini sub forma de slide de la aceasta treaba faina mai jos ,asta dupa ce dati drumul boxelor si play muzicii:

Tears In Heaven - Eric Clapton

3 comentarii:

 1. Felicitari pentru realizarea generala a acestui blog atat de folositor. Am savurat fiecare descriere, fiecare poza. !

  Carari cu soare,

  Cristian Catana

  http://christian-alexandru.blogspot.com/

  RăspundețiȘtergere
 2. ce poate fi mai frumos decat petecul de iarba pe care calci si cerul care iti sta deasupra capului, iar muntii te iau de mana si te rotesc...

  RăspundețiȘtergere
 3. Va multumesc pt.apecieri si pentru onoarea de-a ma vizita.D-le Dan Gheorhe cand am vazut lista cu blogurile pe care le urmaresti am zis : woaw!asta da un om devotat blogheritului! De acea ma simt f.onorat,sa-ti faci timp pt. a arunca si pe acilea un ochi dupa ce urmaresti atatea alte bloguri, e...ceva!

  RăspundețiȘtergere

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...