19 martie, 2009

Retezat -Misterioasa Padure

Un zid de negura desparte padurea misterioasa si inghetata din vremurile glaciatiei,de teritoriul alpin a maretelor creste intepenite intr-o atemporala amortire dand frau liber imaginatiei.

Adesea in tacerea deplina, impresia ca poti asculta gandurile copacilor aproape ca devine certitudine,cuvinte nedeslusite ajung la tine curgand prin ceturi din codrul adanc si tainic. In multe locuri se crede ca norii sunt aburi care fie ies din pamant,fie din ape,fie sunt aruncati din narile unui balaur obosit care ridica apa din rauri,insa cea mai raspandita e ca solomonarii sunt cei care poruncesc norilor,mergand calare pe balauri.


Miscarea norilor e explicata prin rasuflarea balaurului obosit si asa se poate sti in ce parte merg solomonarii.


P.S. Solomonarul este vrajitorul care poate controla norii si ploaia,traiesc departe de lume, pe Taramul Celalalt,dar mai coboara si prin sate pt. a cersi,desi nu au nevoie de nimic,iar unde nu sunt bine primiti abat balaurul grindinei.

3 comentarii:

  1. Ai redat fain atmosfera, in special in cele alb-negru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita si timpul acordat.Adevarul e ca nu sunt un mare fan al imaginilor alb-negru,ma rog...acestea sunt niste exercitii facute asa din joaca si cu siguranta voi continua antrenamentul.

    RăspundețiȘtergere

Ai o parere? spune-o -ncet,no spune tare!

Concediu pe doua roti prin Maramures-aug.2017

Dusa-i vara dus e si concediu cel mult asteptat.Cum a trecut destul de mult de atunci si cum am dat destul de rar pe aici ,am considerat ca...