19 martie, 2009

Retezat -Misterioasa Padure

Un zid de negura desparte padurea misterioasa si inghetata din vremurile glaciatiei,de teritoriul alpin a maretelor creste intepenite intr-o atemporala amortire dand frau liber imaginatiei.

Adesea in tacerea deplina, impresia ca poti asculta gandurile copacilor aproape ca devine certitudine,cuvinte nedeslusite ajung la tine curgand prin ceturi din codrul adanc si tainic. In multe locuri se crede ca norii sunt aburi care fie ies din pamant,fie din ape,fie sunt aruncati din narile unui balaur obosit care ridica apa din rauri,insa cea mai raspandita e ca solomonarii sunt cei care poruncesc norilor,mergand calare pe balauri.


Miscarea norilor e explicata prin rasuflarea balaurului obosit si asa se poate sti in ce parte merg solomonarii.


P.S. Solomonarul este vrajitorul care poate controla norii si ploaia,traiesc departe de lume, pe Taramul Celalalt,dar mai coboara si prin sate pt. a cersi,desi nu au nevoie de nimic,iar unde nu sunt bine primiti abat balaurul grindinei.

3 comentarii:

  1. Ai redat fain atmosfera, in special in cele alb-negru!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc de vizita si timpul acordat.Adevarul e ca nu sunt un mare fan al imaginilor alb-negru,ma rog...acestea sunt niste exercitii facute asa din joaca si cu siguranta voi continua antrenamentul.

    RăspundețiȘtergere

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...