19 ianuarie, 2009

SKI in RETEZAT


Domeniul schiabil Rausor se afla la alt.de 1250m. pe valeaRausor,la poaleleVf.Lolaia ofera doritorilor 3 trasee cu grade de dificultate diferite.Partia este dotata cu teleschi cu o lungime de 1300m.cu o diferenta de nivel de aproape 400m,nocturna si instalatie de zapada artificiala. Accesul se face de pe D.N.Hateg-Caransebes la 10 km.de Hateg pe Dj asfaltat recent pana sus, in lungime de aprox.20km.Cazarea se poate face la complexul Alpin sau la numeroasele cabane si pensiuni aflate in zona.Pentru cei veniti nepregatiti exista mai multe centre de inchiriat,in care veti gasi echipamentul dorit.
Pe de alta parte,aglomeratia de pe partii,costurile unui sejur au determinat pe multi sa gaseasca alternative. Libertatea de miscare oferita amatorilor de combinatia ski alpin,ski de tura si ski alpinism de pantele salbatice vaile si crestele Retezatului ,reprezinta un adevarat paradis impatimitilor acestor sporturi de iarna.Ei au la dispozitie numeroase variante de ture si circuite cum ar fi:abordarea celor mai importante varfuri,traversarea vailor cu plecare de la cabane si sosire in acelasi loc si in aceasi zi.


2 comentarii:

  1. Imi place tare mult idea blogului tau. In special ca oferi informatii care pot fi utile celor care vor sa vada Retezatul.

    "Keep up the good work!" :-)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cabana Trei Brazi din Rausor Retezat ofera cazare si masa ca la mama acasa la preturi decente , intra pe www.rausor-retezat.ro pentru detalii

    RăspundețiȘtergere

Cabana Gentiana -Parcul National Retezat

Sfarsitul de februarie si inceputul de martie ne-au prins la cea ce noi numim a doua noastra casa,cabana cea mai calduroasa si mai primitoa...